Tuinontwerp voor natuurvriendelijke tuin

tuinontwerp, een van onze diensten

Tuinontwerp laten maken

Heeft u een nieuwe tuin en weet u niet goed hoe hem in te richten? Wilt u het anders dan het rechte pad naar de schuur met gras en hier en daar een struikje? Of een bestaande tuin waarvan u niet zo goed weet wat u moet laten staan en wat weg te halen? Bent u net verhuisd en weet u niet wat er allemaal in uw tuin staat en wat u er mee aan moet? Of bent u verhuisd naar een nieuwbouw huis en heeft u een tuinontwerp nodig? Of wilt u minder tuinonderhoud, maar toch een mooie tuin? Wilt u meer vlinders en vogels in uw tuin? Neem contact op met Tuin Natuurlijk! voor een tuinontwerp.

Ik ontwerp een tuin naar uw wensen, met veel aandacht voor planten die dieren aantrekken en met duurzame milieuvriendelijke materialen. Of het nu een grote tuin of een kleine tuin is, dat kan allebei. Een vlindertuin, een bijentuin en een tuin die u ecologisch of biologisch kan beheren. Door een uitgekiende beplanting kan er altijd wat bloeien in uw tuin. Ook kan de tuin onderhoudsarm zijn door de keuze van planten en materialen die weinig onderhoud vragen. Voorbeelden van door mij ontworpen tuinen vindt u op mijn pagina met voorbeelden.

Een tuinontwerp zorgt ervoor dat u een plan heeft voor uw tuin, waar al uw wensen in zijn verwerkt. Met een tuinontwerp heeft u duidelijk hoe de indeling van de tuin gaat worden, welke materialen er worden gebruikt en welke planten erin staan. Aan de hand van een ontwerp kan de tuin worden aangelegd door een hovenier of door uzelf.

Wilt u voor (een deel van) uw tuin een tuinontwerp? Hiervoor gelden de volgende stappen:

 1. Ik kom vrijblijvend* langs en bespreek de wensen en mogelijkheden. Als we samen verder willen gaan, maken we afspraken over de kosten en de planning.
 2. Ik maak eerst een schetsontwerp op basis van uw eisen en wensen. Dit schetsontwerp bespreek ik met u, waarbij we dingen kunnen aanpassen.
 3. Ik werk de schets uit tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp bestaat in de meest uitgebreide vorm uit:
  • Een ontwerptekening
  • Een schriftelijke toelichting op het ontwerp
  • Een beplantingsplan
  • Een of meer zij-aanzichten
  • Een overzicht van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd om het ontwerp te realiseren
  • Een onderhoudsplan
 4. Afhankelijk van de afspraken die ik met u gemaakt heb, kan het ook een of enkele van deze onderdelen zijn.
 5. Ik presenteer het ontwerp bij u thuis of stuur het op (afhankelijk van gemaakte afspraken).

Heeft u interesse? Bel voor een afspraak of vul dit formulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Vrijblijvend betekent gratis. Dit geldt tot een half uur rijden vanaf Elspeet, enkele reis. Ingeval van langere reistijd worden de extra tijd en de extra reiskosten berekend. Dit vervalt als u mij opdracht geeft voor het maken van een tuinontwerp.

 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *