Referenties

Hieronder staan referenties en beoordelingen van tevreden klanten van Tuin Natuurlijk!

Tuin Natuurlijk! heeft al veel tuinen ontworpen en aangelegd. Hieronder staan hebben een aantal klanten aangegeven hoe het resultaat is geworden en hoe de samenwerking is verlopen. Wij worden blij van zulke mooie referenties en van tevreden klanten. Wilt u ook zo’n mooie tuin? Klik hier voor een gratis adviesgesprek.

Yoni (2017):

Fantastisch ontwerp voor onze tuin! We hebben iets wat bij ons past omdat Renske goed luistert en dat heeft vertaald.

Marjolein (2015):

Vanaf het voorjaar 2012 verzorgt Renske Bos van Tuin Natuurlijk het onderhoud van mijn tuin. Handen uit de mouwen, niet kletsen maar aan het werk. Plezierig dat achterstallig onderhoud wordt weggewerkt en lijn wordt aangebracht in de enigszins verwilderde tuin waar groot en klein lukraak door elkaar stonden. Goede ingrepen, plantvoorstellen die aansluiten bij mijn tuingevoel. Aangenaam samenwerken met een genietbaar resultaat.

Marijke en Ed (2012): Tuin Natuurlijk!. Een aanrader

Onze achtertuin was toe aan een grondige renovatie. Tuin Natuurlijk werd benaderd. En daar hebben wij geen spijt van gehad! Er werd heel goed geluisterd naar onze wensen en ideeën, er werd kritisch en bijzonder creatief meegedacht en het uiteindelijke ontwerp, inclusief het beplantingsschema, was een bijzonder aangename verrassing. Zowel het gehele ontwerp als de onderliggende onderdelen waren van een verrassend fris en creatief gehalte. Ook de begeleiding bij de uitvoering van het tuinproject, tot en met de beplanting toe was uitstekend. Renske Bos van Tuin Natuurlijk! heeft een bijzonder geslaagd project op haar conto kunnen bijschrijven.

Marije (2011): Blij met onze nieuwe tuin!

De tuin van ons nieuwe huis was een geheel betegelde vlakte. Ik had geen idee waar ik moest beginnen om er iets leuks van te maken, vooral omdat er ook nogal wat punten waren waar we rekening mee moesten houden (twee poorten en een schuurtje die toegankelijk moesten blijven). Renske heeft een ontwerp gemaakt dat met al die punten rekening hield en dat heel goed bij ons paste. Het was erg leuk om deze stenen bak omgetoverd te zien worden tot een echte tuin. We hebben deze zomer al erg kunnen genieten van alle bloeiende planten en heel veel vlinders gezien.

Janneke (2008):

Dit jaar wilde ik de voortuin opknappen. Eigenwijs als ik was heb ik deze keer na weken snuffelen in boeken en zoeken op internet zelf een beplantingsplan gemaakt. Toen ik dit aan Renske Bos van Tuin Natuurlijk vertelde reageerde ze daar heel leuk op. Geen opmerkingen over het feit dat ik geen gebruik had gemaakt van haar professionaliteit, maar louter enthousiasme omdat ik me in mijn tuin verdiept had. Wel bood ze me onmiddellijk aan planten voor me te bestellen, omdat ze daar een goed en goedkoop adres voor had. Ik heb daarop de bestellijst (200 planten/struiken) naar haar gemaild en kreeg een prijsopgave, die inderdaad gunstig afstak tegenover de offertes die ik via internet en via een naburige kweker had opgevraagd. De keus voor Renske was dus snel gemaakt.

Tijdens ons mailcontact kreeg ik feedback over de keuze van een aantal planten en suggesties wat ik beter kon doen, gelet op bladkleur, bloeitijd, hoogte en bodemsamenstelling. Adviezen die ik graag opvolgde, want zij was tenslotte de expert! En we spraken af dat Renske na het bezorgen van de bestelling een uur mee zou helpen om de planten op de goede plek in mijn maagdelijke perk uit te zetten. Ook daarbij kreeg ik waardevol advies, zodat ik door wat te schuiven en wisselen met soorten een beter geheel kreeg. De planten zagen er trouwens goed verzorgd uit en ik kreeg bovendien de verzekering dat als er echt iets niet goed zou gaan met een plant er altijd te praten zou zijn over vervanging. Alles staat nu op de goede plaats en het wachten is op volgend voorjaar om te zien hoe alles opkomt.
Wat ik vooral heb gewaardeerd is de niet opdringerige, vriendelijke manier waarop Renske me adviseerde bij mijn plannen zonder meteen met een rekening te zwaaien. Als een van mijn kennissen in de buurt een tuinarchitect zoekt weet ik wie ik zal adviseren: Tuin Natuurlijk!

Diny en Dick (2007):

In juni 2007 heeft Renske een gedegen advies voor onze tuin gegeven. Dit heeft ze uitgewerkt in een beplantingsplan met een toelichting op 4 punten (uitgangspunten, beplantingsplan, volgorde van werkzaamheden, onderhoud. In september 2007 hebben de veranderingen in onze tuin plaatsgevonden. Dit was een heel prettig samenwerken. Het hele jaar 2008 hebben we nu al kunnen genieten van een bloeiende tuin. We wensen Renske succes voor de toekomst.

Anke en Luc (2007):

Onze tuin was een mengelmoes van ideeën (en verwaarlozing) van verschillende bewoners en zelf wisten we niet goed waar we moesten beginnen om er iets moois van te maken. Tuinnatuurlijk! heeft een nieuw ontwerp gemaakt waarin gedeeltelijk ook bestaande planten een plaats kregen. We hebben nu een compleet vernieuwde tuin volgens onze eigen smaak en ook nog tegen een heel voordelig tarief.

Astrid (2006):

Toen ik in mijn huis kwam wonen was de tuin nogal rommelig. De bestrating was goed, maar de beplanting was niet naar mijn zin. Renske Bos van Tuin Natuurlijk! heeft de bestaande planten beter neergezet en wat planten toegevoegd. Met relatief weinig kosten is mijn tuin helemaal opgeknapt. Renske’s onderhoudstips zorgen ervoor dat de tuin nu mooi blijft. Ik geniet weer iedere dag van mijn tuin.

Wendela en Edwin van Luit (2006):

Komend van een bovenwoning en zonder groene vingers hoorden wij toen wij naar een huis met tuin in Maarn verhuisden via via van Renske Bos en Tuin Natuurlijk! Jaren lang was onze tuin door de vorige bewoners verwaarloosd. Aan Tuin Natuurlijk! hebben we onze wensenlijst voorgelegd. W ij wilden graag een kindvriendelijke tuin met een klein gazon en borders waarin het hele jaar planten zouden bloeien. Ook wilden we de entree wat aantrekkelijker maken en de inkijk vanaf de straat vermijden. Renske heeft een ontwerp en een beplantingsplan gemaakt dat door een hovenier is uitgevoerd. Om de kosten zoveel mogelijk te beperken is slim gebruik gemaakt van de bestaande elementen. Zo is de oude bestrating eruit gehaald en omgekeerd opnieuw gelegd. Wij zijn erg tevreden met het resultaat.

voorbeeld kastanjehouten pergola

2 comments

  • Alies de Bruin

    in het najaar van 2014 vonden we deze site nav een artikel in het AD. We wilden onze tuin opnieuw laten beplanten en namen contact om met Renske. Na een prettige kennismaking besloten we om Renske het beplantingsplan te laten maken. Wij hebben onze wensen aangegeven en daar werd heel goed naar geluisterd. In november hebben we samen met haar de tuin opnieuw beplant. Zij zorgde voor de planten en heeft ook meegeholpen met het planten.
    De winter duurde lang, temeer omdat we zo benieuwd waren naar het resultaat en op dit moment genieten we enorm van de tuin. Het is zo leuk om alles omhoog te zien komen! Het is echt helemaal zoals we gehoopt hadden. Renske heeft echt prima vakwerk afgeleverd , dankjewel!

  • tuinnat

    Dank je wel Alies en nog veel plezier met de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *