Advies bijenplanten en vlinderplanten

Advies bijen- en vlinderplanten

Vindt u het gezellig dat vlinders en bijen door uw tuin fladderen? Bent u imker en wilt u meer bijenplanten in de tuin?  Of wilt u de bijen helpen, maar heeft u zelf geen bijen?
Door mijn interesse in bijen ben ik mij gaan verdiepen in drachtplanten, de planten die de bijen en vlinders van voedsel voorzien. Onder bijen versta ik honingbijen en solitaire bijen, zoals hommels.

Drachtplanten trekken bijen en vlinders aan, omdat zij hen voorzien van nectar en stuifmeel. Deze stoffen zijn essentieel voor het opvoeden van de nieuwe generatie en voor het overleven van de bijen. Voor bijen en vlinders is het belangrijk dat er ook vroeg en laat in het jaar planten bloeien die hen van voedsel kunnen voorzien. Hiervoor is een goed tuinontwerp met een doordacht beplantingsplan nodig.

Voor vlinders geldt ook nog dat de rupsen van de vlinders voldoende voedsel moeten vinden. Zijn eten van zogenoemde waardplanten. Om dus vlinders in de tuin te krijgen, zijn ook de waardplanten belangrijk.

Ik kan advies geven over geschikte bijenplanten. Ook als u in een bepaalde periode van het jaar te weinig bloei heeft kan ik hierover adviseren. Heeft u vragen, neem gerust contact op.

akelei met bij

akelei met bij

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *