Presentaties en lezingen

Presentaties en lezingen

Wilt u een presentatie, lezing of workshop over tuinieren organiseren?
Dan bent u bij mij aan het goede adres.
Een lezing kan bijvoorbeeld gaan over tuinieren met veel dieren in de tuin,
over tuinieren op zandgrond, herfstkleuren of over het hele jaar door bloei in de tuin.

In de lezing Natuurlijk tuinieren vertel ik wat ik versta onder natuurlijk tuinieren. Ik vertel over de basis van een natuurlijke tuin, de bodem. Verder over maatregelen die je kan nemen om het dierenleven in de tuin te stimuleren, zodat een ecologisch evenwicht ontstaat. Ik vertel over het belang van verschillende diersoorten in de tuin. Hierdoor is het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet meer nodig, omdat de natuur de problemen zelf oplost. De lezing duurt ongeveer 1,5 uur.

In de lezing over Herfstkleuren en bessen vertel ik vooral over planten en bomen die mooie herfstkleuren hebben en planten en bomen die ons in de winter trakteren op bessen. Duur van de lezing is 1 uur.

In de lezing Tuinieren op zandgrond is veel aandacht voor de bodem en het verbeteren daarvan. Daarnaast bespreek ik veel bomen, struiken en planten die het goed doen in een tuin op zandgrond. Duur van de lezing is 1,5 uur.

In de lezing over Bijen en drachtplanten vertel ik over de soorten bijen (solitaire bijen en honingbijen) en hun manier van leven. Daarna geef ik aan wat je zelf kunt doen in je tuin en welke planten nuttig zijn voor bijen. Duur van de lezing is ongeveer 1,5 uur.

In de workshop ‘Meer dieren in de tuin’ gaan de deelnemers zelf aan de slag met hun eigen tuin. Stap voor stap kijken ze waar ze hun tuin kunnen aanpassen om meer
vogels, vlinders, bijen en kikkers in de tuin te krijgen. Ze gaan naar huis met
een concreet plan om de tuin aan te passen. De workshop is voor maximaal 8 personen en duurt ongeveer twee uur.

In de workshop ‘Ontwerp uw eigen border’ gaan de deelnemers een border in hun eigen tuin ontwerpen. De deelnemers gaan naar huis met een beplantingsplan gebaseerd op de ligging ten opzichte van de zon, de grondsoort en hun eigen voorkeuren. De workshop is voor maximaal 8 personen en duurt ongeveer drie uur.
Neem gerust contact op om te overleggen wat ik voor u kan doen.

In de agenda kunt u geplande lezingen zien. Wilt u meer informatie? Vul het contactformulier in en ik neem contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *