Renske Bos

Ik ben Renske BosRenske Bos

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in planten en dieren. Als kind hielp ik mijn vader in zijn moestuin. Familie en vrienden hielp ik met het inrichten van de tuin en ik was veel bezig in mijn eigen tuin.

In 2005 besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik heb een opleiding Tuinarchitectuur met succes gevolgd en in 2006 heb ik Tuin Natuurlijk! opgericht. Sindsdien ontwerp ik met veel plezier tuinen met als thema Natuurlijk tuinieren, ofwel ‘Uw tuin een thuis voor mens en dier!’

Ik heb HEAO en WO Bedrijfskunde gestudeerd. Ik heb 20 jaar gewerkt bij een grote bank in diverse functies op het gebied van organisatie advies, kwaliteitsmanagement, teambuilding en procesverbetering.

In 2010 ben ik begonnen als imker om te helpen de bijen in leven te houden. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in drachtplanten voor bijen. Op dat gebied kan ik ook adviseren.

Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan bij mij hoog in het vaandel. Ik vind het leuk (beginnende) tuiniers te helpen en advies te geven. Ik geeft geregeld tuintips op Facebook en op Twitter om mensen enthousiast te maken voor tuinieren.

Spreekt dit u aan? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

4 comments

 • Ingrid van Herk

  Hoi Renske,
  Vanmorgen werd ik verrast in mijn tuintje: de meidoorn bloeit! We hadden gelijk! De medetuiniers hadden veel – negatief – commentaar over het uitgegroeide bolboompje, maar nu kan ik ze laten zien, waarom we dat deden.
  Ik blijf je volgen op FB! Veel succes en – wie weet – tot ziens.

 • De bodem in mijn tuin is hopeloos. Ik heb vorig jaar stokrozen gezaaid met als resultaat een kleurige jungle. Stokrozen zijn mooi en groeien overal. Ze zijn onverwoestbaar en komen elk jaar terug. Het lijkt wel of ze elk jaar mooier worden.

 • Titia Boers

  Dag Renske,

  Ik ben met mijn huidige tuin (Amersfoort Zuid) nog niet helemaal tevreden. Mijn tuin is heel droog en zonnig. Een aantal perken is goed gelukt, maar een aantal is nogal rommelig door veel verschillende soorten planten. Ik zoek een balans tussen wild, natuurlijk en rustig en zou graag een goed advies hebben wat ik in de herfst kan herplanten en wat ik nieuw kan kopen.

  Kun je me helpen?

  • tuinnat

   Beste Titia,
   Leuk dat je interesse hebt voor een adviesgesprek. Misschien kun je je telefoonnummer doorgeven, dan kan ik contact met je opnemen.
   Met vriendelijke groet, Renske Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *